Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! Tietosuojaseloste



Ufohavainnon numero 2537 tiedot (luokitus: 7ESK5P1)

Ufohavainnon kommenttiosioon



Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostoja



Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit


Alla on esitttämiini täydentäviin kysymyksiin sähköpostitse saamiani vastauksia (8.8.2024):

1. Oleellinen osa kohteesta näyttää minusta olevan tikkumainen tai putkimainen rakenne, joka on muuta ympäristöä tummempi. Kuvaamasi pyramidimuoto hukkuu pinkkinä sinisen sävyinä esiintyvään taustaan, mitkä mielestäsni noudattavat kuvan 1 pilvien muotoja. Voisko pyramidimuoto selittyä mielestäsi jollain muulla tavoin ?

>>> On vain se mitä näen kuvassa. Selvä Pyramidimainen esine.

2.Kuvaukseen käytit ymmärtääkseni modernia Honor-puhelinta. Mikä oli tämän tarkempi malli/tyyppi ?

>>>Vuosi sitten ostettu Emerald Green Honor 90 Englannista.

3.Kerrot kuvanneesi ensisijaisesti auringonlaskua, eikä kohde näkynyt paljaalla silmällä, vaan vasta otetussa kuvassa. Sanot kuitenkin, että kohde liikkui tasaisella nopeudella. Tässä on ristiriitaa. Nyt kysyisinkin, mistä päättelit että kohde liikkui ylipäätänsä , ja jos liikkui, millä tavoin ( kauanko liike kesti, muuttiko kohde välillä suuntaa ja pysähtyikö se jossain vaiheessa?).

>>> Fuforan kysymyksissä ei ollut oikeastaan muuta vaihtoehtoa. En todellakaan tiedä oliko kohde paikallaan vai liikkuiko koska näin kyseisen objektin vasta kun katsoin kuvaa ja mieheni Andrew Davis sen suurensi.

4.Pystytkö havaintopaikastasi näkemään Helsinki Vantaan lentoasemalta lähtevät ja sinne laskeutuvat koneet ylipäätänsä ja kuinka selvästi, ja muistuttavatko ne missään määrin nyt havainnoimaasi kohdetta ?

>>> En ole kyllä ikinä nähnyt lentokoneen muotoisia ufoja.

5. Lopuksi kerrot, että olet nähnyt erilaisia ufo-aluksia 4-vuotiaasta lähtien. Millaisia ? Mistä päättelet sen, että ne olivat ”todellisia” ufoja” , koska puhutaan myös muista tunnistamattomista ilmakehän ilmiöistä (UAP). Ufotutkimuksesta tiedämme myös, että ns. ufo-olennot – jos ja kun niitä on, voivat mahdollisesti taikoa myös silmiemme eteen kuvia ja skenaarioita, jotka ovat illusorisia, eikä niillä ole vastetta ns. ”konkreettisessa todellisuudessa” ?

>>> Et ilmeisemmin tunne minua. Minun kokemuksia pitäisi olla Fuforalla ja myöskin mm Albert Rosaleksen kirjoissa sekä Annie Theriault Kearneyn kirjassa. Mm. Tapani Koivula ja Olli Pajula tietänevät minusta. Muistan todellakin elävästi yhä tapaukset ja en ole ollut itse ainoana näkijänä. Olen itsekkin tutkijajäsenänä ollut v2007.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Analyysi havainnosta 2537:

Havainnon tekijä oli kuvaamassa auringonlaskua 13.7.2024 klo 22:50 Emerald Green Honor 90 GSM-puhelimellaan. Hän kertoo, että ennen valokuvan ottoa taivaalla ei näkynyt paljaalla silmällä mitään poikkeavaa, mutta jälkeenpäin still-kuvaa tarkasteltaessa siinä näkyy tikkumainen tai putkimainen tummempi rakenne taivaalla pinkin ja sinisen sävyisinä näyttäytyviä pilviä vasten. Samalla tavoin näkyviä putkimaisia rakenteita on kirjallisuudessa toki luokiteltu myös aidoiksi UFOiksi. Kuvia on lähetetty havaintotietokantaan kaikkiaan 3 kpl, joista ensimmäinen on alkuperäinen kuva , toinen siitä lähemmäksi zoomattu versio ja kolmas havainnon tekijän aviomiehen tästä rekonstruoima mustavalkoinen kuva. Kohde näkyy yksityiskohtien osalta mielestäni parhaiten, kun alkuperäistä kuvaa (kuva 1) suurentaa tietokannassa suoraan. Tällöin nähdään, että putkimaisen tummemman rakenteen yläpuolella on ääriviivoja seuraten muusta ympäristöstä erottuva harjamainen muodostuma ja putken alapuolella samaa suuruusluokkaa oleva nelikulmio. Taustalla olevat pilvet kuvautuvat näiden kahden rakenteen (harja sekä nelikulmio) lävitse, ja niiden rajaama alue on jollain tavoin ympäristöä rakeisempi. En pysty sanomaan, mitä tilannetta havainto tarkasti ottaen voisi esittää, mutta suoralta kädeltä en luokittelisi sitä UFOksikaan muiden tarkempien havaintotietojen puuttuessa. Havainnon tekijä ei pysty sanomaan liikkuiko kohde vai ei, mutta aikaisempiin kokemuksiinsa viitaten hän katsoo olevansa kykenevä arvioimaan että kyseessä olisi aito UFO , joka ei missään tapauksessa voi olla myöskään lentokoneen aiheuttama artefakta.

URSA:n tietokannasta ei kyseiseltä päivältä ja kellonajalta löydy mitään ilmiötä selittävää

(Jouko Kärkelä)


Havaintoa koskevat muut kommentit (2 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Jorkki
Ohitse lentävä lintu tai ötökkä. Hämärän aiheuttama kameran suljinajan pituus aiheuttaa illuusion pyramidimaisesta kohteesta.
17.07.2024 16:44:17
Paula P.
Ei ole lintu tai ötökkä, muttei aluskaan: zoomaus paljastaa piirroksen & häivytyksen. Discejä & orbeja nähneenä voin sanoa, ettei mikään vain "istu" taivaalla.
17.07.2024 23:59:59


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun